ISOC-SE utser ny styrelseordförande i .SE

Publicerad 2014-07-22

Styrelsen för ISOC-SE (Internet Society Sweden Chapter) har beslutat att utse Ylva Hambraeus Björling till styrelseordförande i Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE) för en mandatperiod om två år.
Ylva är civilingenjör och har varit verksam inom IT-branschen i många år, bl.a. som VD och styrelseledamot. Hon har även varit ordförande för regeringens IT-politiska strategigrupp och VD för branschorganisationen för Sveriges IT-företag, IT-Företagen.

Jan Flodin, ordförande i ISOC-SE kommenterar valet:

Vi är glada att Ylva har valt att acceptera det viktiga uppdraget att leda .SE:s styrelse. Hon uppfyller mycket väl den kravprofil som vi ställt upp. Hennes ledarerfarenheter och hennes stora engagemang i IT-frågor gör henne mycket lämpad för uppdraget.

Ylva Hambraeus Björling kommenterar utnämning till styrelseordförande i .SE.

Det är en stor förmån att som ordförande för .SE få fortsätta att arbeta för ett öppet internet och bidra till en ökad kunskap om och användning av IT. .SE har en oerhört viktig roll att värna tillgängligheten till internet för alla.

Ylva tillträder sitt uppdrag den 1 juni, då hon efterträder Anders Flodström som har varit ordförande under fyra år.

ISOC-SE ansvarar för att utse ytterligare en ledamot i .SE:s styrelse. Övriga ledamöter utses av Svenskt Näringsliv, Svenska Bankföreningen, Svensk Handel, Swedish Operators Forum (SOF) och Sveriges konsumenter. En ledamot utses dessutom av styrelsen i .SE. Övriga styrelseledamöter meddelas vid en senare tidpunkt.

Arbetet med att välja en ny styrelseordförande påbörjades innan förra sommaren och har bl.a. samordnats med övriga tillsättande organisationer. ISOC-SE har, inför sitt slutliga val, samarbetat med Hudson Rekrytering.

Kontakt:
Jan Flodin, ordförande i ISOC-SE, jan.flodin@isoc.se
Ylva Hambraeus Björling, tillträdande ordförande i .SE, ylva@makarna.se

Ladda ner pressmeddelandet som pdf: här