Utmaningar och möjligheter med generativ AI

Peter Parnes

Vad är det som gör just ChatGPT så attraktivt? Peter Parnes ger en introduktion till hur verktyg för generativ AI (artificiell intelligens) kan användas både professionellt och privat samt presenterar både möjligheter och utmaningar med att använda AI för att generera text, bild, film, musik, dataspel med mera. Peter kommer också att ge en framtidsspaning gällande AI och dess påverkan på våra liv. Efter presentationen kommer ni att få ställa frågor om AI, ChatGPT med mera.

På Peters blogg hittar ni ett antal inlägg, intervjuer och presentationer om AI.

Peter Parnes är professor sedan 2010 vid Luleå tekniska universitet inom området Distribuerade datorsystem och arbetar med forskning runt lärande med moderna verktyg som AI och dataspelsteknik. Peter är en professor med intresse för ny teknik och hur denna teknik kan tillämpas i samhället för att underlätta och göra vår vardag bättre. Peter brinner för att fånga och stödja ungas intresse för teknik och IT. Peter har också en stark bakgrund inom kommersialisering av forskningsresultat och har grundat flera företag som t.ex. Marratech, 1998 som skapade en av världens första säkra IP-baserade videokonferenssystem.

Datum och tid för föreläsningen: Tisdag 23 maj 2023 kl 16:00 – 17:30. Online via Zoom eller Google Meet.

Eventet är öppet för alla, du behöver ej vara medlem i ISOC-SE för att deltaga. Anmälan sker via Eventbrite på följande länk (anmälan stängd).

Vi skickar ut videolänken dagen innan föreläsningen till den E-post som användes vid registreringen. Obs, eventet kan komma att spelas in.

2 Responses to “Utmaningar och möjligheter med generativ AI”

  1. Göran Thyni skriver:

    kul

  2. […] in mig för att prata om generativ AI 230523 1600-1730. Eventet är gratis och öppet för alla och här är mer information hos ISOC-SE. Vad är det som gör just ChatGPT så attraktivt? Peter Parnes ger en introduktion till hur […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.